راههای درمان سنگ کیسه صفرا در طب سنتی

کیسه‌ی صفرا یک عضو گلابی شکل در سمت راست و بالای شکم، زیر لوب راست کبد است که در بدن نقش مهمی ایفا می کند. اختلال در عملکرد این عضو باعث تشکیل سنگ در کیسه‌ی صفرا و به وجود آمدن مشکلاتی برای فرد خواهد شد و حتی گاهی نیاز به عمل جراحی دارد. در برخی از منابع طب سنتی برای درمان این عارضه در مراحل اولیه و قبل از نیاز به عمل جراحی، نسخه های درمانی ذکر شده که در اینجا به آن ها اشاره می شود. برای آشنایی با راههای درمان سنگ کیسه صفرا در طب سنتی با گیاه یاب همراه باشید.

راههای درمان سنگ کیسه صفرا

تشکیل سنگ در کیسه‌ی صفرا به دلیل غلیظ شدن بیش از حد مایع صفراوی داخل کیسه‌ی صفراست که باعث تولید سنگ به علت رسوب کلسترول می شود. اندازه‌ی این سنگ از یک شن ریزه تا یک گردو و به لحاظ تعداد متفاوت است. چنانچه خلط صفرا غالب باشد، آثار این خلط گرم در بدن عبارتند از:

پوست گرم و خشک، چهره‌ی زرد یا زیتونی رنگ، اندام های لاغر و کوچک، تنفس و نبض سریع، خواب کم همراه با آشفتگی و خستگی. همچنین در این افراد تلخی دهان، خارش بدن، کمی اشتها، باد گلو، سوزش دهانه‌ی معده، قی آلوده به صفرا، خشکی زبان، گودی چشم ها، تشنگی و زردی متقابل به قرمزی ادرار دیده می شود.

دلایل تشکیل سنگ کیسه‌ی صفرا

بر اثر رژیم های بد غذایی ممکن است کار کبد مختل شود و به جای تولید صفرای رقیق، صفرای غلیظ تر تولید شود که به مرور زمان منجر به تولید سنگ شده یا گاهی اوقات بر اثر جمله‌ی میکروب ها و ورم کیسه‌ی صفرا و تجمع ماده (در حالت عادی رقیق است)، کم کم توده هایی سنگ شکل راه خروجی ماده‌ی صفرا را بسته و باعث انسداد آن می شود، در نتیجه خلط صفرا وارد خون خواهد شد.

علائم

عفونت انگلی و مزمن در سیستم صفراوی، چاقی، کاهش وزن سریع، حالت تهوع و سرگیجه از بارزترین علائم سنگ صفرا و بیماری های صفراوی هستند. دیگر علائم سنگ کیسه‌ی صفرا عبارتند از:

* تغییر هورمون های جنسی زنانه بر اساس مصرف داروهای حاوی استروژن و قرص های ضد بارداری

* بیماری های روده‌ی کوچک یا برداشتن آن طی عمل جراحی

* افزایش سن

* کاهش تحریک کیسه‌ی صفرا به دنبال تغذیه‌ی وریدی طولانی مدت

* روزه گرفتن

* استرس های بیش از حد

* بارداری

* مصرف بیش از اندازه‌ی تخم مرغ و غذاهای چرب

* عدم تحرک و فعالیت بدنی

* داشتن یبوست. از منظر طب سنتی، کسی که در روز دفع نداشته باشد دچار یبوست شده است.

یبوست نفخ تولید می کند و این عارضه در شکم می تواند نشانه‌ی برخی بیماری ها مانند آپاندیسیت یا سنگ کیسه‌ی صفرا باشد. نفخ بیشتر در زنان بروز می کند و علت آن تغییر در سطح هورمون های بدن و افزایش احتباس آب و نمک در بافت های بدن، پیش از قاعدگی است.

راههای درمان سنگ کیسه صفرا

راههای درمان سنگ کیسه صفرا

* بادمجانی که در سرکه بجوشد و بپزد، ادرار را روان خواهد کرد و برای طحال و کیسه‌ی صفرا سودمند خواهد بود. گروهی از پزشکان طب سنتی معتقدند بادمجان غذایی سازگار با هر مزاج است و گروهی دیگر بادمجان را مضر برای سوداوی ها می شناسند. مصرف بادمجان معده را تقویت می کند و به رگ ها نرمی می بخشد.

* مصرف زیتون از راههای درمان سنگ کیسه صفرا است. در هر وعده‌ی غذایی می توان بین ۲۰ تا ۳۰ عدد زیتون خورد که در از بین بردن سنگ کیسه‌ی صفرا بسیار مفید است.

* مخلوط دو واحد عرق کاسنی و یک واحد عرق شاهتره در درمان این بیماری مفید است. روزانه یک لیوان از این ترکیب گیاهی را قبل از غذا میل کنید.

* یک واحد عرق بیدمشک را با کمی عسل مخلوط کنید و هر روز قبل از غذا یک لیوان از آن میل کنید.

* می توانید از آب لیمو برای درمان و پیشگیری از سنگ کیسه‌ی صفرا استفاده کنید. آب لیمو حاوی پکتین است که به تسکین درد کمک می کند و ویتامین C موجود در آن باعث کاهش کلسترول بد می شود. کاهش کلسترول نیز مانع از تولید سنگ کیسه‌ی صفرا خواهد شد. نوشیدن روزانه‌ی یک لیوان مخلوط آب و آب لیمو با معده‌ی خالی درمانگر خوبی است.

* روغن کرچک دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش تورم و درد کمک می کند. یک فنجان روغن کرچک خالص را در ظرفی گرم کنید. یک تور را در این روغن گرم خیس کنید و فشار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس آن را در سمت راست شکم قرار دهید و با کاغذ پلاستیکی بپوشانید. روی کاغذ آب گرم قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت بماند. سعی کنید این درمان را چند بار در هفته تا زمانی که سنگ صفرا از بین برود انجام دهید.

* سرکه‌ی سیب ماهیت اسیدی دارد. یک قاشق سرکه‌ی سیب را با یک لیوان آب سیب مخلوط کنید و آن را بنوشید تا درد کاهش یابد. همچنین می توانید سرکه‌ی سیب را با یک قاشق آب لیمو در آب گرم بریزید به طور روزانه بخورید تا سنگ ها از بین بروند.

نکته مهم

درمان سنگ های صفراوی علامت دار که تشخیص آن با پزشک متخصص است، فقط جراحی و برداشتن سنگ همراه با خود کیسه‌ی صفراست. برداشتن کیسه‌ی صفرا عارضه‌ی خاصی ندارد و بعد از برداشتن آن، صفرای مازاد به جای انبار شدن در کیسه‌ی صفرا مستقیما به داخل روده ریخته می شود که گاهی بعد از عمل تا مدتی بیمار را دچار اسهال می کند. این مشکل موقتی است و بهبود می یابد.


تاریخ : 13 آذر 1395 - 18:34 | توسط : laserthermal | بازدید : 633 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید